Volledig scherm
Fortuna Sittard. © ANP

Hevige mist, maar Fortuna - Feyenoord en Eindhoven - Utrecht gaan ‘gewoon’ door

Het was lang de vraag of het bekerduel tussen Fortuna Sittard en Feyenoord vanavond (20.45 uur) door kon gaan. Er is sprake van dichte mist in Limburg waardoor het zicht bij vlagen ernstig belemmerd wordt, maar er wordt gewoon afgetrapt.

Het veld en de omstandigheden in Sittard werden rond 19.00 uur gekeurd door arbiter Kevin Blom, die geen reden zag om het duel in de achtste finales van de KNVB-beker af te gelasten. ,,Sittard ligt laag, dus het verandert per minuut, zoals je ziet. Maar vooralsnog is het prima‘’, luidt het voorlopige oordeel van Blom tegen Fox Sports. Rond 19.45 uur volgde een definitief besluit: er wordt afgetrapt.

Overigens is er ook in Eindhoven, waar op hetzelfde tijdstip FC Eindhoven - FC Utrecht op het programma staat, sprake van hevige mist. Ook dit bekerduel ‘gewoon’ door.

  1. Berghuis, Linssen en Pleguezuelo blinken uit; onvoldoende voor Boadu en Stengs
    Cijfers speelronde 23

    Berghuis, Linssen en Pleguezue­lo blinken uit; onvoldoen­de voor Boadu en Stengs

    Steven Berghuis, Bryan Linssen en Julio Pleguezuelo zijn de spelers van het weekend. Pleguezuelo boekte gisteravond met FC Twente een fraaie zege op AZ en voelt zich als centrale verdediger steeds beter op zijn plaats. Hij kreeg een 8, net als Vitesse-topscorer Bryan Linssen en Feyenoord-captain Steven Berghuis. Zij waren vandaag belangrijk in de overwinningen op Heerenveen en PEC Zwolle.