Guus Hiddink.
Volledig scherm
Guus Hiddink. © ANP

Hiddink: 'Staf voor Oranje bijna rond'

Guus Hiddink heeft bevestigd dat hij opnieuw bondscoach van het Nederlands elftal wordt. 'Ik ben bezig met de KNVB om het team waar ik mee wil werken voor elkaar te boksen. Dat proces heeft nog een aantal dagen, weken nodig', zei Hiddink gisteravond in het radioprogramma Met het oog op morgen.

  1. Van Gaal ziet geen probleem voor Hiddink

    Van Gaal ziet geen probleem voor Hiddink

    Louis van Gaal heeft er het volste vertrouwen in dat Oranje zich ook zonder hem gaat kwalificeren voor het EK van 2016 in Frankrijk. De scheidende bondscoach zag zondag bij de loting in Nice hoe het Nederlands elftal in groep A werd gekoppeld aan Tsjechië, Turkije, IJsland, Letland en Kazachstan. 'De historie leert ons dat wij meestal van deze tegenstanders winnen. En omdat in de nieuwe opzet zowel de groepswinnaar als de runner-up zich plaatst, moet Oranje zich rechtstreeks kunnen plaatsen', zei Van Gaal, die komende zomer na het WK stopt als bondscoach.
  2. Bruma: 'Komst Hiddink is een opsteker'

    Bruma: 'Komst Hiddink is een opsteker'

    PSV knokte zich zaterdag naar een 3-2 zege op FC Twente en natuurlijk werd er meteen gespeculeerd over 'de hand van Guus Hiddink'. Holle retoriek, amper één dag na het nieuws van zijn rentree in Eindhoven. Maar die rentree maakt wél onmiskenbaar iets los bij de spelers. 'Als je jong bent heb je vragen, ook buiten het spel om. En die kun je nu stellen aan iemand die in het topvoetbal écht alles heeft meegemaakt. Het is een opsteker', zegt Jeffrey Bruma.