Volledig scherm
PREMIUM
© AD

Hindernisbaan? Laat maar komen

AD-columnist Wilfred Genee kruipt weer in het hoofd van een prominent persoon in de sportwereld. 'Daarom roep ik ook dat Raymond Verheyen de doodsteek voor het Nederlandse voetbal is. Donder op met je periodiseren.'

Quote

Ik mag dan de oudste trainer in de eredivisie zijn, fitter vind je ze niet

Zo, zijn ze allemaal weer stil. Op inzet en passie een punt tegen Ajax. Hoe zei Co Adriaanse het ook alweer?: de coach is de thermometer van een elftal. Van hard werken is nog nooit iemand minder geworden.

Wat staat er vandaag op het programma? Een duurloop door de bossen, houthakken voor de open haard, even met de kleine spelen, een straatje leggen bij Jan van Halst, het trainingsveld maaien, nieuwe haken in de kleedkamer ophangen, de training voorbereiden, de training geven, de kok helpen met de lunch, lunchen, even aanschuiven bij TV Gelderland, een cursus mindfullness voor de wisselspelers, de tweede training geven, de kopgalg in de grondverf zetten, technisch overleg met mijn staf, een lezing bij Enschedese Boys en analyseren bij Veronica. Dat valt te overzien. Misschien nog een extra lezinkje regelen?

Wat een onzin dat mensen menen dat dit allemaal niet kan. Ik mag dan wel de oudste trainer in de eredivisie zijn, fitter vind je ze niet. Hindernisbaantje? Laat maar komen.

Mag ik geen mening hebben als de teams die ik train niet presteren? Belachelijk. Bij Bochum waren ze enorm tevreden over me en nu bij FC Twente ook. Al was het een record voor een debuterende trainer van FC Twente, die eerste drie nederlagen doen daar niets aan af. Ik heb toch maar mooi ontdekt dat we aaltjes in de trainingsvelden hadden. Tasten de wortels aan. Levensgevaarlijk voor de spelers. Dat had Hake niet gezien.