Historisch moment: Nederland stijgt virtueel naar zesde plek op coëfficiëntenranking

Na een opnieuw sublieme week van de Nederlandse clubs in Europa is de zesde plaats op de coëfficiëntenranking voor het eerst in jaren virtueel in Hollandse handen. Met 10,400 behaalde punten is Nederland met afstand het best presterende land dit seizoen. De coëfficiëntenupdate in vijf hoofdstukken.

16 reacties

 • Meijer

  2 maanden geleden
  Even iets heel anders. Kan Dessers zijn shirtnummer 33 niet beter veranderen in 93? :-)
 • wiebe de jong

  2 maanden geleden
  even over de editie van gisteren 4-11,ikweet niet waar jullie de gegevens weghalen, maar volgens mijn gegevens heeft Wijnaldum in de laatste 8 competitiewedstrijden 3 basis-,4 inval-en 1 keer helemaal niet gespeeld
 • Jan visser

  2 maanden geleden
  @Marco S. Er was inderdaad geen Nederlandse club die de hele wedstrijd goed voetbal liet zien deze week. Al vond ik de wedstrijden van Ajax, Feyenoord en Vitesse wel leuk om te kijken. Maar die vechtmentaliteit, die wil om te winnen koste wat het kost is wat je Europees nodig hebt. Ik zie ook liever goed voetbal, maar je moet dan wel eerst winnen. Die mentaliteit hebben we lang gemist in NL, daarom raakten we zo ver achterop bij de rest van Europa. Jan Visser.
 • Bart Heijnen

  2 maanden geleden
  @peter de jonge De punten die door de persoon op de foto mede zijn binnen geharkt, gaan er misschien wel voor zorgen dat jouw Rotterdamse club zomaar de CL kan binnen wandelen. Of zouden we door gebrek aan voetbal kwaliteit die positie op de lijst dan weer snel kwijt zijn?
 • Marco S. Zelf

  2 maanden geleden
  Het is goed voor het Nederlands voetbal. Ik heb deze week geen sprankelend voetbal gezien in de internationale wedstrijden. Alles ging met veel moeite waardoor je bij clubs veel ‘vallende sterren’ ziet terwijl er weinig tot niets aan de hand is. Als je op die manier wilt winnen, dan ben je als 11-tal onder de maat voor de tegenpartij.