Volledig scherm
Deceptie bij David Neres, Donny van de Beek en Kasper Dolberg. © Pim Ras Fortografie

Hoe reageert Ajax-publiek vanavond op elftal na PSV-debacle?

Ajax speelt vanavond thuis tegen VVV de eerste wedstrijd na de ontmaskering tegen PSV. Hoe gaat de ploeg en het publiek reageren op dat debacle?

Volledig scherm
Hakim Ziyech © ProShots

Door Daniël Dwarswaard

Steeds waren er diezelfde woorden vanuit de Ajax-selectie. Zolang het kampioenschap theoretisch mogelijk is, blijven we ervoor gaan. Maar na die fatale zondag tegen PSV in Eindhoven is het klaar. Sterker nog, Ajax moet nog aan de bak om tweede te worden en zich op die manier te plaatsen voor de zware voorronde van de Champions League. Winst op VVV, dat alleen nog voor de eer speelt, is daarom noodzakelijk en ogenschijnlijk vanzelfsprekend.

Maar de vraag is hoe de spelers reageren na één van de pijnlijkste nederlagen uit de clubgeschiedenis. Oók een vraag: hoe reageert het publiek op de ploeg die voor het vierde seizoen op een rij geen prijs pakt. Een halfleeg stadion? Statements richting directie? Of bijvoorbeeld juist een steunbetuiging aan het adres van Hakim Ziyech, die zondag nog een duw kreeg van een ‘supporter’ bij de spelersbus.

Verantwoording

Trainer Erik ten Hag heeft zich in aanloop naar VVV-thuis uitgelaten over het incident met de Marokkaanse spelmaker. ,,Ik begrijp het sentiment. Supporters mogen ons ter verantwoording roepen. Maar er zijn grenzen. Als je fysiek contact is, ga je de grens over. Je moet wel respect voor elkaar blijven tonen", zegt hij.

Quote

We zijn diep gevallen, maar moeten ons nu ook weer oprichten.

Erik ten Hag

De nederlaag bij PSV is bij zijn spelers als een bom ingeslagen. Ook bij Ten Hag zelf. ,,Maar teleurstelling en frustratie mogen we nu niet meer toelaten. We zijn diep gevallen, maar moeten ons nu ook weer oprichten. Er is nog genoeg om voor te spelen. De tweede plek is belangrijk, maar we willen ook met een goed gevoel richting de vakantie gaan."

Volledig scherm
Erik ten Hag © pro shots