Hooligans Ajax en Celtic clashen op de Dam

VideoDe politie heeft vanavond op de Dam in Amsterdam 10 tot 15 mensen aangehouden die zich 'misdroegen'. Het gaat om supporters van zowel Ajax als het Schotse Celtic. Dat maakte een woordvoerder van de politie bekend. Waaruit de misdragingen bestonden, is niet bekendgemaakt.

Beide clubs spelen woensdagavond tegen elkaar in de Amsterdam Arena. De politie moest enkele charges uitvoeren om de relschoppers van de Dam te krijgen, maar volgens de woordvoerder is de rust weergekeerd in het centrum van de hoofdstad. De voetbalfans zijn onderweg naar het stadion.

Bij de clashes werd er met stenen naar de politie gegooid. De fans werden door onder andere politie te paard de Damstraat en Warmoesstraat ingeduwd.

Noodbevel
In Amsterdam is noodbevel afgekondigd. Op basis hiervan kan de politie mensen die de openbare orde willen verstoren, verwijderen. Het noodbevel geldt voor supporters van het Duitse Sankt Pauli, het Belgische Anderlecht en het Kroatische Dinamo Zagreb, die geen kaartje hebben en zich in de hoofdstad bevinden.

Gisteravond vielen gemaskerde mannen op de Amsterdamse Wallen een kroeg vol Schotse fans aan. De politie verrichte negen arrestaties.

Vanavond nemen Ajax en Celtic het op tegen elkaar in de Champions League.