Volledig scherm
Een maand geleden werd het duel na een minuut gestaakt vanwege uitvallende lichtmasten. © pro shots

Houdt VVV voor derde keer op rij stand tegen Feyenoord?

StatsFeyenoord haalt vanavond het competitieduel met VVV-Venlo in. De wedstrijd werd op zondag 4 november al na één minuut gestaakt, toen het licht uitviel in de Kuip. Kunnen de Rotterdammers hun achterstand op Ajax en PSV tegen de Limburgers verder verkleinen? Met behulp van statistiekenbureaus Gracenote en Opta blikken we met de leukste feitjes vooruit op de veertiende speelronde. Ook zie je hier alvast de vermoedelijke opstellingen.

• Feyenoord en VVV-Venlo staan voor de 43ste keer tegenover elkaar in de eredivisie. Feyenoord won 15 van de voorgaande 42 ontmoetingen, VVV-Venlo zegevierde 13 keer en 14 keer werd het gelijk.

• Feyenoord won in de eredivisie zeven van zijn laatste acht thuisduels met VVV. Alleen vorig seizoen - op 18 november 2017 - kon VVV een uitnederlaag in De Kuip voorkomen (1-1). Nicolai Jørgensen en Damian van Bruggen waren die dag trefzeker.

• In totaal is Feyenoord in de Eredivisie negen thuiswedstrijden op rij ongeslagen tegen VVV (W7-G2-V0). De laatste nederlaag dateert van 9 maart 1988 toen de Limburgers met 0-2 wonnen in de Kuip. Guy Francois en Stan Valckx maakten de goals. VVV (5de) eindigde dat seizoen boven Feyenoord (6de) op de ranglijst.

Volledig scherm
De spelers van Feyenoord en VVV verlaten op 4 november het veld nadat het licht is uitgevallen. © Pim Ras Fotografie

• Alleen op bezoek bij Ajax (21) en PSV (18) wacht VVV-Venlo momenteel langer op een zege in de eredivisie dan uit tegen Feyenoord (9).

Quote

Feyenoord moet het vanavond doen zonder de geschorste Malacia en de geblesseer­de Jørgensen.

• Feyenoord verspeelde vorig seizoen in beide eredivisieduels met VVV punten. Naast de 1-1 in Rotterdam (18 november 2017) eindigde de ontmoeting in Limburg op 4 februari in een 1-0 zege voor de thuisploeg (goal Clint Leemans).

• VVV won in de eredivisie slechts 1 van zijn laatste 20 uitduels tegen Rotterdamse ploegen (W1-G5-V14). In deze reeks (1988-2018) wonnen de Limburgers alleen op 30 september 2017 uit bij Excelsior op Rotterdamse bodem (0-2 zege).

• Feyenoord moet het vanavond sowieso doen zonder Tyrell Malacia (geschorst) en de geblesseerden Ridgeciano Haps (been), Nicolai Jørgensen (hamstrings) en Eric Botteghin (beenblessure).

VVV kan geen beroep doen op de geschorste Peter van Ooijen. Tristan Dekker, Danny Post en Roel Janssen zijn geblesseerd.

Volledig scherm
De vermoedelijke opstelling van VVV tegen Feyenoord. © AD Sportwereld
Volledig scherm
De vermoedelijke opstelling van Feyenoord tegen VVV. © AD Sportwereld

Live Voetbal

home logo NAC BredaNAC
20:45
FeyenoordFEY
away logo