Volledig scherm
Ajdin Hrustic schermt de bal af voor Jafar Arias. © BSR Agency
0
EINDE
1
  • Ajdin Hrustic 87'

Hrustic bezorgt FC Groningen goede start met late treffer in Drenthe

Het vernieuwde FC Groningen is het eredivisieseizoen, in tegenstelling tot vorig jaar, goed begonnen. Kansen waren vanavond schaars in Drenthe, maar een splijtende pass van Ramon Lundqvist zette de bezoekers vlak voor tijd op het goede spoor. Ajdin Hrustic rondde koeltjes af waardoor de ploeg van Danny Buijs tegen FC Emmen met de drie punten naar huis ging (0-1).

Door Sander de Vries

De pass van Ramon Lundqvist was fraai, de afronding van Ajdin Hrustic was dat net zo. De middenvelder van FC Groningen passeerde met een knap wippertje FC Emmen-doelman Dennis Telgenkamp, om de bal vervolgens snoeihard in het doel te schieten. Met het winnende doelpunt, vlak voor tijd, kreeg FC Groningen iets teveel in de noordelijke twist tegen FC Emmen. Maar helemaal toeval is het niet dat uitgerekend Hrustic zich kroonde tot man van de wedstrijd.

Hrustic (23) staat al jaren te boek als een groot talent bij Groningen, de club die hem zes jaar geleden overnam van Schalke 04. De Australische middenvelder voetbalde een paar seizoenen in de opleiding, maar een definitieve doorbraak in het noorden liet lang op zich wachten. Niemand die bij Groningen twijfels had over zijn voetballende kwaliteiten, of over zijn fysiek, maar het karakter van Hrustic stond binnen de club regelmatig ter discussie.

Dit seizoen lijkt echter alles anders. Hrustic maakte met zijn goede spel al indruk in de voorbereiding en trok die lijn in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen door.

Al mocht Groningen bepaald niet klagen met de overwinning. Zo kreeg Emmen de grootste kans in de tweede helft. De rechterhand van Sergio Padt voorkwam een droomdebuut van Nikolai Laursen bij FC Emmen. Opeens dook de vleugelaanvaller alleen voor de doelman op, na een schitterende bal van Michael Chacon. Besluiteloosheid werd Laursen echter fataal.

Het was een van de spaarzame gevaarlijke momenten van de wedstrijd. Het duel kenmerkte zich bovenal door veel enthousiasme, maar weinig kansen. Met Emmen dat beter voor de dag kwam in de eerste helft, terwijl Groningen iets gemakkelijker voetbalde na rust. Dreigend werd de ploeg van Danny Buijs via Ritsu Doan. Een schot van de Japanse sterspeler van Groningen ging echter naast, terwijl Telgenkamp redde op zijn kopbal.

Een doelpuntloos gelijkspel leek dan ook een logisch gevolg. Tot Ajdin Hrustic in de slotfase anders besliste.

Volledig scherm
FC Emmen - FC Groningen © AD/ANP