Volledig scherm
Mohamed Ihattaren © BSR Agency

Ihattaren maakt eerste treffer in betaald voetbal

Mohammed Ihattaren is in de afgelopen zes jaar de enige jeugdspeler bij PSV geweest die zijn debuut in het betaald voetbal in het eerste elftal maakte voordat hij bij Jong PSV speelde. Sinds de ploeg in de eerste divisie actief is (vanaf 2013) was er niemand uit de PSV-opleiding die zo snel stappen zette. 

Vrijdagavond kwam het debuut in de Keuken Kampioen Divisie er toch van, omdat trainer Mark van Bommel het nodig vond dat Ihattaren wedstrijdritme opdeed. In het duel met Roda JC (2-2) viel hij direct na rust in. Eigenlijk zou de net 17 jaar geworden Ihattaren in januari al in Dordrecht een keer meedoen op een vrijdagavond, maar dat duel werd destijds afgelast.

Tegen Roda JC was zijn entree indrukwekkend, met een goal na vier minuten. De eerste treffer van Ihattaren in het betaald voetbal, waarbij de verdedigers van Roda JC alleen maar konden toekijken. ,,Als je zo mag debuteren in deze competitie, mag je heel blij zijn”, vond Ihattaren. ,,Maar het is echt zonde dat we in de slotseconde de overwinning nog weggaven. Totaal onnodig”, aldus de jongeling na de 2-2 van Roda JC. 

Ihattaren maakte zelf in de tweede helft ook een foutje door een bal door het midden te spelen. Niet dat het missertje direct doelgevaar opleverde, maar hij besefte na afloop dat daar winst voor de toekomst zit. ,,Dat zijn de momenten waarvan je inderdaad veel leert”, gaf hij aan. ,,Natuurlijk is Roda JC een mooie tegenstander, al weet ik nu ook al hoe het er in de eredivisie aan toegaat. Ik wil het team zoveel mogelijk helpen, waar ik ook speel.”

Naast de goal had Ihattaren ook een assist achter zijn naam. Een vrije trap van zijn voet werd door Zakaria Aboukhlal binnengewerkt.