‘Ik ben bijna weer de Royston van Real, snap je?’

InterviewRoyston Drenthe (31) was al gestopt als profvoetballer. Nu is hij terug. Niet meer in het shirt van Feyenoord of Real Madrid, maar in dat van eerstedivisionist Sparta. Over het nieuwe leven van een kleurrijke Rotterdammer. Kilo’s lichter en zonder gouden tanden.

Quote

‘Voetbal is geen mietjes­sport. Je moet altijd volle bak gaan’

Royston Drenthe

Door Mikos Gouka en Dennis van Bergen

Als Royston Drenthe na een dag hard trainen naar huis rijdt in zijn Renault, en hij kijkt even opzij, dan glinsteren twee tanden hem toe vanuit zijn dashboardkastje. Het zijn de gouden exemplaren die zijn mond tot voor kort een blinkende gloed gaven. Die tijd is geweest. Als de 31-jarige voetballer nu lacht, doemt een onberispelijk natuurlijk gebit op, zonder krasjes of barstjes. En zó wit dat een melkfles er plaatsvervangende schaamte van zou krijgen. ,,Kwestie van de juiste tandpasta, broer’’, zegt de Rotterdammer. ,,Tanden zijn normaal wat gelig, maar deze liggen er net pas in, hè. Het voelt goed. Sowieso.’’

  1. ‘Ik verwacht een ruime overwinning voor PSV, maar geen 10-0 hoor’
    AFTELLEN NAAR PSV-FEYENOORD

    ‘Ik verwacht een ruime overwin­ning voor PSV, maar geen 10-0 hoor’

    PSV – Feyenoord is op voorhand een boeiende wedstrijd. PSV strijdt met Ajax om de titel. En Feyenoord wil de derde plaats vasthouden, want AZ hijgt in de nek. Ook interessant: drie dagen later speelt Feyenoord de bekerkraker tegen Ajax. In deze korte rubriek blikken bekende Nederlanders vooruit, zowel van binnen als van buiten de voetbalwereld. Vandaag: misdaadverslaggever én PSV-supporter John van den Heuvel.