Volledig scherm
PREMIUM
© AD

Ik schreeuwde in het gezicht van de caissière: 'Maar het WK in Qatar dan???’

ColumnColumnist Thijs Zonneveld over de schuimbekkende massa na het statement van Oranje om geen interviews meer te geven aan Veronica Inside. ‘De vrijheid van meningsuiting was ineens niet meer zo heilig.’ 

 1. Kijkcijferrecord voor VI over racisme-rel; Johan Derksen heeft ‘totaal geen spijt’
  Play
  Update

  Kijkcijfer­re­cord voor VI over racisme-rel; Johan Derksen heeft ‘totaal geen spijt’

  Ruim 1,7 miljoen mensen zagen gisteren dat Johan Derksen niet zijn excuses aanbiedt voor de omstreden ‘grap’ die hij vorige week maakte over rapper Akwasi. In een speciale aflevering van Veronica Inside, die in het teken stond van racisme, opende de analist gisteravond met een statement: ,,Ik bied mijn excuses niet aan. Ik trek het boetekleed niet aan en ik ga niet door het stof.”
 2. Gullit: ‘Ik ben echt trots op Nederland, maar je moet niet zeggen dat racisme hier niet voorkomt’
  Video

  Gullit: ‘Ik ben echt trots op Nederland, maar je moet niet zeggen dat racisme hier niet voorkomt’

  Ruud Gullit noemt Nederland een prachtig land, maar waarschuwt tegelijkertijd: ‘We moeten niet doen alsof racisme hier niet voor komt.’ Gullit en Henk ten Cate waren gisteravond te gast in het Ziggo Sport-programma Rondo, waar uitgebreid werd gesproken over racisme in Nederland en het voetbal. Ten Cate zei blij te zijn dat er nu duidelijk over werd gesproken. ,,Geloof me, het is echt erg. Ik heb nooit de ballen gehad om er iets over te zeggen. En waarom niet? Omdat ik me alleen voelde.”