Volledig scherm
PREMIUM
De Graafschap-trainer Henk de Jong op De Vijverberg. © Koen Verheijden

‘Ik voel me niets meer dan wie dan ook’

InterviewKomend seizoen keert een van Nederlands meest karakteristieke voetbaltrainers terug bij Cambuur, maar eerst knokt Henk de Jong (54) met De Graafschap voor handhaving. AD Sportwereld volgde een dag lang zijn spoor.

Door Sjoerd Mossou

Het is ochtend in de Achterhoek, in de verte graast een koe, en Youssef El Jebli beent boos en briesend het trainingsveld af. Daar gaat de populairste speler van De Graafschap, stampvoetend tussen de weilanden door, op weg naar de kleedkamers.

  1. Van der Vaart, vrienden en zoontje Damian vermaken publiek in Hamburg
    Video

    Van der Vaart, vrienden en zoontje Damian vermaken publiek in Hamburg

    Rafael van der Vaart (36) speelde vanmiddag zijn afscheidswedstrijd in het Volksparkstadion in Hamburg, de thuishaven van zijn oude club HSV. Samen met oude voetbalvrienden als Arjen Robben, Robin van Persie, Dirk Kuyt, Patrick Kluivert, Ruud van Nistelrooy, John Heitinga, Andy van der Meyde, Ronald de Boer, Mark van Bommel, Marc Overmars, Jari Litmanen en Edwin van der Sar zorgde hij voor een mooie middag. Rafael van der Vaart scoorde net als Robben en Van Nistelrooy twee keer, maar zijn zoontje Damian (13) maakte kort voor tijd de winnende 7-6.