Volledig scherm
Lex Immers in actie tegen zijn oude club Feyenoord. © ANP Pro Shots

Immers maant ADO Den Haag tot spoed: ‘Ik ga ervan uit dat ik mag blijven’

Nieuw contractDat het aflopende contract van Lex Immers nog niet verlengd is, zorgt bij de middenvelder van ADO voor vraagtekens. Hoewel de 32-jarige controleur graag in Den Haag wil blijven, maant hij zijn geliefde club tot spoed.

Door Yorick Groeneweg

Voor Lex Immers blijkt het nog geen abc’tje dat hij volgend jaar bij ADO Den Haag speelt. ,,Dat is de hamvraag”, zegt hij met stemverheffing. Toen Immers in de zomer van 2017 terugkeerde na jaren bij Feyenoord, Cardiff City en Club Brugge tekende hij voor twee seizoenen. Dat contract loopt deze zomer af.

,,Ik denk dat ik tot nu toe van waarde ben geweest voor de club, zowel binnen als buiten het veld. Ik ga ervan uit dat ik mag blijven, maar de tijd begint te dringen”, vindt Immers, die al meerdere keen met de clubleiding sprak. Daar kwam tot nu toe niets uit.

Hoewel ADO’s nummer 10 over belangstelling van eredivisieclubs niet te klagen heeft, zit het hem dwars. ,,Ik wil weten waar ik in de zomer aan toe ben. Ik laat op dit moment een huis bouwen in Waddinxveen. Wat als ik aan de andere kant van Nederland of in het buitenland ga voetballen? Zou mijn gezin meegaan? Dat wil ik plannen en daarom wil ik ook zo snel mogelijk iets weten. Bij ADO ligt mijn hart en hier wil ik afsluiten.”

Manager voetbalzaken Jeffrey van As heeft al laten weten dat ADO graag met Immers doorgaat en dat hij na 31 januari echt verder kan met de selectiesamenstelling voor volgend seizoen.

Volledig scherm
Lex Immers. © Dennis Wielders