Louis van Gaal volgde de kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen vorig jaar vanuit een rolstoel in de skybox..
Volledig scherm
PREMIUM
Louis van Gaal volgde de kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen vorig jaar vanuit een rolstoel in de skybox.. © Pim Ras Fotografie

In belangrijkste week op weg naar WK kan Louis van Gaal zijn grote troef niet uitspelen

De belangrijkste week op weg naar het WK is voor Louis van Gaal plotseling een week van improviseren. De bondscoach zit in zelfisolatie in het spelershotel. Zijn grote troef, het rechtstreeks beïnvloeden van internationals op het trainingsveld, kan hij niet uitspelen. En hoe coacht hij zaterdag tegen Denemarken?

5 reacties

 • L de Vries

  1 jaar geleden
  Ik ben benieuwd waar hij mee komt. Twee prima tegenstanders die willen voetballen, dus een mooie 1e test en dan uitbouwen in juni. Ik hoop alleen wel dat we nu eindelijk afscheid nemen van Blind achterin. We hebben goede verdedigers genoeg. Verder zie ik liever Koopmeijners en Klaasen erbij op het middenveld dan Wijnaldum, die niet speelt en alleen oog heeft voor z’n maarje Memphis.
 • F. Kamp

  1 jaar geleden
  Straks komt ie nog met een rollator. De man moet gewoon stoppen en het aan de volgende generatie overlaten. Net als Dick Advocaat die nou weer naar Utrecht gaat. Te gek voor woorden. Ik heb veel meer respect voor trainers die het stokje op tijd doorgeven.
 • H Peters

  1 jaar geleden
  Op een WK waar we zouden uitblinken door NIET te gaan! Iedereen veroordeelt nu Rusland (ik ben fel tegen alle oorlogen) maar straks zijn we allemaal gewoon deel van hetgeen in Qatar gebeurde (en zal blijven gebeuren) en nog eerder zijn vooral alle Nederlanders (Maxmania) deel van de F1 in Saoedi Arabië wat ook totaal niet koosjer is. Maar die details willen we niet weten; het gaat immers over Max en Oranje. Kom op mensen; ben eens eerlijk naar jezelf: ook alle sportbonden, IOC, UEFA, FIFA, etc.
 • Sander de Koning

  1 jaar geleden
  Als zoals van gaal zegt dat het wk in Qatar belachelijk is dan moet het Nederlands elftal thuisblijven en niet gaan lopen piepen maar gewoon thuisblijven.
 • Dick van Dijk

  1 jaar geleden
  Louis heeft zich ,trouwens voor het eerst, ook uitgesproken over dat Qatar, hij vind het dus belachelijk dat het WK daar gespeeld wordt, wat het natuurlijk ook is ,nou ,Louis, ik zou zeggen, stop ermee, want nu werk je er toch ook aan mee, cabaretier Freek de Jonge protesteert trouwens ook, de oliedollars regeren daar 🤫 Maar dat is al véél langer bekend, ook bij die fijne FIFA🤫