Volledig scherm

Indonesië hangt vlag uit voor komst PSV

De Indonesische voetbalbond heeft gisteren aangekondigd dat PSV in januari een trainingskamp belegt in Jakarta. Er staan oefenwedstrijden op het programma tegen de nationale selectie van Indonesië (9 januari) en een regionaal team uit Jakarta en omstreken (12 januari).

Volgens technisch manager Marcel Brands van PSV lopen de Aziaten op de zaken vooruit. 'We hebben diverse aanbiedingen ontvangen, ook één uit Indonesië. Volgende week nemen we een beslissing', vertelt de preses aan het AD. 

Met een vlag met het PSV-logo als achtergrond gaven bondsvoorzitter Djohar Arifin Husin en plaatsvervangend secretaris-generaal Tondo Widodo gisteren alvast een persconferentie in een hotel in Jakarta, trots dat PSV met vele internationals naar hun land komt. Ze kondigden aan dat de kaartverkoop volgende week al begint. De ploeg van Indonesië wordt getraind door Nederlander Wim Rijsbergen en zal PSV ontmoeten in het Bung Karno-stadion (88.000 plaatsen). 

Zakelijk gezien zou een trip naar Indonesië interessant kunnen zijn voor PSV. Directeur Tiny Sanders stelt dat de contacten pas worden benaderd als de overwintering aldaar zeker is. Eerder ging PSV een samenwerkingsverband aan met de bond van India.