PSV zette Sturm Graz opzij en pakte zo belangrijke punten.
Volledig scherm
PSV zette Sturm Graz opzij en pakte zo belangrijke punten. © AP

Indrukwekkende inhaalrace Nederland krijgt vervolg: virtueel twee Champions League-tickets in handen

CoëfficiëntenNa een opnieuw sublieme week in Europa heeft het Nederlandse voetbal de zesde plaats op de coëfficiëntenranglijst weer virtueel in handen. De Nederlandse ploegen bleven alle vijf ongeslagen én blijven (mogelijk) ook na de jaarwisseling actief over de grenzen. De stand van zaken in vier hoofdstukken.

19 reacties

 • Peter van Wermeskerk

  1 week geleden
  Feyenoord, AZ en Vitesse tonen dat je met voetbal waarbij je maar blijft gaan, punten sprokkelt. Overwinteren is al een prestatie en voor het bouwen aan de toekomst zijn de duiten. Hun spelers worden krijgen een hogere transferwaarde. Met goed beleid en wat geluk moeten deze teams over 2, 3 jaar op een echt hoger niveau spelen. Let daarop. Ajax is in Nederland een klasse apart. PSV en Feyenoord hebben nog niet het niveau om in de CL te overwinteren, zij moeten groeien.
 • Nales

  1 week geleden
  Eigenlijk wel erg mooi, de Conference League. We pakken nu een lading punten die we in de EL nooit hadden gekregen!
 • Danny Hulsker

  1 week geleden
  @jhony dat is natuurlijk onzin. Als er een tweede Nederlandse club meteen de poulefase cl ingaat, krijgt die ook de miljoenen daarvoor. Daarvoor kunnen ze betere spelers halen en kun je stijgen. Het zou goed zijn als er meer clubs meer geld krijgen zodat niet elke keer alleen ajax kampioen wordt.
 • Thomas Roos

  1 week geleden
  @Peter van de Sande, als ze er iets goeds mee doen wel. Maar daar ligt het probleem juist bij Feyenoord en PSV; het verdampt waar ze bij staan door slecht beleid.
 • j klaassen

  1 week geleden
  @ looney doer Dus Ajax is weer terug bij af als ze 1 jaar geen CL spelen. Heb je enig idee hoeveel geld Ajax op de bank heeft staan. Maar goed, je laat geen moment onbenut om Ajax af te kraken. Je haat naar Ajax maakt je blind.