Volledig scherm
Sipke Hulshoff. © ProShots

Interim Hulshoff: Cambuur moet door

UpdateHet vertrek van trainer Henk de Jong sloeg bij SC Cambuur deze week in als een bom maar de club die vecht tegen degradatie moet door. ,,Er moet wat gebeuren'', zei interim-hoofdtrainer Sipke Hulshoff donderdag in de vooruitblik op de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht vrijdagavond.

,,Ook voor ons kwam het als een verrassing dat Henk de Jong besloot er mee te stoppen. Natuurlijk doet dit iets met ons en zeker ook met de jongens. Een aantal spelers heeft jaren met hem samengewerkt en als dat plotseling stopt komt dat wel even aan. Met strijd en passie gaan we vrijdag vol gas geven en ook voor Henk de drie punten pakken", aldus Hulshoff die door de directie werd gevraagd om samen met de assistenten Arne Slot en Jan Bruin de honneurs in ieder geval tot het weekeinde waar te nemen.

Volledig scherm
Martijn Barto.

Barto
Over de opstelling wilde Hulshoff nog niet veel kwijt maar een speler kan in ieder geval rekenen op een basisplaats: aanvaller Martijn Barto. ,,De jongens weten de opstelling nog niet. Wat ik wel wil zeggen is dat Martijn Barto gaat starten. Hij is iemand die speelt met het hart en beseft in welke situatie we als club zitten. Dat soort jongens en die mentaliteit hebben we nu nodig.''

Darryl Lachman is weer fit en kan spelen. Erik Bakker en Calvin Mac-Intosch zijn nog niet zo ver. Cambuur heeft na 22 speelronden één punt meer dan hekkensluiter De Graafschap.

Volledig scherm
Erik ten Hag.

FC Utrecht
Erik ten Hag, met FC Utrecht negende in de competitie en halvefinalist in de beker, vertelde een duidelijk doel te hebben in Leeuwarden ,,We gaan de finale van het seizoen in. Wij hebben perspectief en alles nog in eigen hand. Het gaat om ons. Wij zijn bepalend."

Ten Hag kon deze week verdediger Jeff Hardeveld en middenvelder Willem Janssen na maandenlange afwezigheid weer verwelkomen op het trainingsveld. Zij kunnen in de beslissende fase van het seizoen belangrijk worden. ,,We zijn fysiek goed door de drukke periode gekomen. Het is fijn dat Jeff en Willem de groepstraining hebben hervat. De verwachting is dat zij de komende periode minuten gaan maken. Hun terugkeer vergroot de mogelijkheden. De interne concurrentie wordt opgevoerd."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Live Voetbal

home logo sc HeerenveenHEE
EINDE
2-3
FC UtrechtUTR
away logo
home logo AjaxAJA
14:30
De GraafschapGRA
away logo
home logo FC GroningenGRO
14:30
FC EmmenEMM
away logo
home logo FeyenoordFEY
16:45
Fortuna SittardFOR
away logo