Volledig scherm
© anp

Intrekken licentie FC Twente komt steeds dichterbij

Er is nog steeds geen akkoord tussen FC Twente en zijn schuldeisers, terwijl de club maandagavond naar de KNVB moet. Als dat crediteurenakkoord er vandaag niet komt, meldt de club zich 's avonds met lege handen bij de licentiecommissie van de KNVB.

Het intrekken van de licentie en daarmee het faillissement, komt steeds dichterbij. Als er in de loop van de dag niet alsnog beweging komt bij de oud-bestuursleden van de club, heeft FC Twente de licentiecommissie vanavond niets te bieden. De voetbalbond stelt als absolute voorwaarde voor behoud van de licentie dat alle schuldeisers geld laten vallen van hun vordering. Twente wil verder dat de oud-bestuursleden zelf de rekening van de fiscus gaan betalen, als blijkt dat er is gerommeld bij de afwikkeling van spelersverkopen.

Volledig scherm

Bij de vijftien schuldeisers zijn vier oud-bestuursleden: Joop Munsterman, Aldo van der Laan, Hennie ten Hag en Hein Trebbe. Zij zitten samen nog met meer dan twaalf miljoen privégeld in de club. De oud-bestuurders moeten een groot deel van hun vordering laten vallen, maar ook meebetalen aan een belastingclaim die er aan komt.

Bij FC Twente wordt radiostilte betracht. Ook omdat er in de loop van de dag nog verandering kan komen in de situatie. Maar met géén van de oud-bestuursleden is er nog een akkoord, melden bronnen binnen de club. En ondertussen is het één minuut voor twaalf. Oud-voorzitter Joop Munsterman kwam zondagavond als laatste met zijn (tegen)voorstel, waar daar niet meer op was gerekend. Munsterman: ,,Het is lastig allemaal, maar ik de hoop dat het goed komt.''

De licentiecommissie legt FC Twente maandagavond een straf van drie punten op wegens het terugtrekken van de jaarrekening 2014/2015. En de club moet aangeven hoe het claims van de belasting gaat opvangen. Als daarop een antwoord uitblijft, wordt het wel heel penibel voor Twente.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement