Volledig scherm
© ANP Pro Shots

'Inzaghi had 2 keer juichend De Kuip doorgerend om goal op naam te krijgen'

Feyenoord raakte zaterdagavond tegen laagvlieger PEC Zwolle (2-0) nooit op stoom. Maar ondanks de matige voorstelling heerste er tevredenheid in de Kuip. De debutanten Graziano Pellè, Wesley Verhoek en Kostas Lamprou vielen niet uit de toon. Vooral de Italiaan kreeg volop schouderklopjes.

Volledig scherm
© anp

Heel even had Graziano Pellè hoop dat hij zijn eerste treffer in het shirt van Feyenoord al achter zijn naam had staan. Toen exact dertig seconden na de pauze de defensie van FC Zwolle blunderde, stak hij triomfantelijk zijn vinger in de lucht in. De 27-jarige Italiaan joeg de Zwolse verdedigers zo de stuipen op het lijf dat Joost Broerse de bal ongelukkig achter zijn eigen keeper Danny Wintjens werkte.

Na afloop hoorde de huurling van Parma dat het doelpunt niet op zijn naam was gekomen. 'Als Filippo Inzaghi bij zo'n goal betrokken was, had hij tweemaal juichend de hele Kuip doorgerend om de treffer op zijn naam te krijgen', lachte Pellè. 'Ach, het maakt niet uit wie er scoort, als Feyenoord maar wint.'

Volledig scherm
© anp