Goran Lovre.
Volledig scherm
Goran Lovre. © pro shots

Iraanse club wil paspoort Goran Lovre niet teruggeven

Goran Lovre, de 31-jarige Servische middenvelder die tussen 2006 en 2010 voor FC Groningen speelde, zal niet blij zijn dat hij eerder dit jaar een contract tekende bij het Iraanse Esteghlal. Temidden van een financieel dispuut over zijn salaris weigert de club het paspoort van Lovre terug te geven. De Serviër wil absoluut het land verlaten, maar zit nu vast in Iran. Lovre claimt dat hij nog veel geld te goed heeft van Esteghlal.

Volledig scherm
© pro shots

Volgens Servische media vertelde de voorzitter aan Lovre dat hij het land pas mag verlaten, als hij instemt met de onredelijke voorwaarden van de club. Zo moet hij afzien van zijn achterstallige loon en zijn handtekening zetten onder een contract dat alle eerder gemaakte afspraken teniet doet. Als Lovre niet meewerkt, dan is hij verplicht in Iran te blijven.

Fransman in Qatar
Lovre zet echter alle middelen in om uit Iran weg te komen. Hij heeft de Servische ambassade in Teheran ingeschakeld, maar door administratieve formaliteiten kan hij op korte termijn het land niet verlaten, zeker niet binnen een maand. Eerder kwam Zahir Belounis om dezelfde redenen in het nieuws. De Franse voetballer zit momenteel vast in Qatar en dreigde onlangs met zelfmoord om een einde te maken aan de situatie.

Goran Lovre speelde nog maar enkele maanden voor Esteghlal. Al op 16-jarige leeftijd belandde Lovre bij de jeugd van Anderlecht. Op z'n 20ste tekende de Servische middenvelder een profcontract en tot 2006 bleef hij bij Anderlecht. Na de tweede landstitel met de Belgische topclub trok hij naar FC Groningen. Daarna speelde hij bij Barnsley en Partizan Belgrado. Eerder dit jaar koos Lovre voor Iran, waar hij nu dus niet meer uit weg komt.

Volledig scherm
© photo_news