Jackie Groenen ambassadrice Cruyff Foundation

VideoJackie Groenen won met Oranje de Europese titel en stond in de finale van het WK. Toch was de 25-jarige Brabantse nog nooit zo trots als nu. Groenen onthulde dinsdag dat ze ambassadrice van de Johan Cruyff Foundation is geworden. ,,Nog nooit zo trots geweest. Een droom komt uit", schreef de middenveldster van Oranje, die al jarenlang met het rugnummer 14 van haar grote voorbeeld Johan Cruijff speelt.

Groenen debuteerde vier jaar geleden in de nationale ploeg. Na de winst van het EK 2017 in eigen land haalde ze met Oranje vorig jaar de finale van het WK, waarin de Verenigde Staten te sterk waren (0-2). Groenen verhuisde na het WK van FFC Frankfurt naar Manchester United.

Volledig scherm
Jackie Groenen. © AFP

,,Jackie is de inspiratiebron en een voorbeeld voor jonge meisjes die dromen van een mooie voetbalcarrière", zegt directeur Niels Meijer van de Cruyff Foundation. "We weten dat Jackie van jongs af aan al groot fan is van Johan, ze heeft een geweldige energie en tilt het Nederlandse voetbal naar een hoger niveau. We hebben mooie plannen voor de nabije toekomst."

De Cruyff Foundation heeft een grote groep ambassadeurs, onder wie Anouk Hoogendijk, Carles Puyol, Edwin van der Sar, Guus Hiddink, Frank Rijkaard, Xavi, Wesley Sneijder, Pep Guardiola en Ronald Koeman.