Volledig scherm

Jahanbakhsh keert op Het Kasteel terug in AZ-basis

AZ kan morgenavond tegen Sparta weer beschikken over Alireza Jahanbakhsh. De Iraniër is hersteld van de liesblessure die hij opliep tijdens het interlandintermezzo van vorige week. 

Door Nik Kok

Daardoor moet trainer John van den Brom op de vleugel kiezen tussen Mats Seuntjens en de vorige week succesvolle basisdebutant Jeremy Helmer. ,,Daarover neem ik later nog een beslissing'', zegt de trainer. ,,De rest van het elftal blijf staan want we spelen momenteel goed. De jongens hebben vertrouwen. Dat merk je bijvoorbeeld ook aan Jeremy Helmer. Een jonge jongen die niet veel moeite heeft om zich aan te passen. Voor hem is het lekker invallen in een in elkaar gespeeld team.''

Vorig seizoen speelde AZ nog twee keer gelijk tegen Sparta. ,,Maar er staan nu weer heel andere elftallen tegenover elkaar.'' Zo komt Van den Brom in Rotterdam met zijn ploeg voormalig AZ-aanvaller Robert Mühren tegen. Mühren scoorde vorig seizoen zes keer in twaalf wedstrijden voor de Alkmaarders en verkaste toen naar het Belgische Zulte-Waregem. Nu speelt hij voor Sparta. ,,Ik had niet verwacht dat ik hem al zo snel was tegengekomen'', zegt Van den Brom. ,,Een fantastische jongen die makkelijk scoort. Ik hoop niet tegen ons.''

  1. Problemen op linksbackpositie bij Ajax, ook Huntelaar twijfelgeval

    Problemen op links­back­po­si­tie bij Ajax, ook Huntelaar twijfelgeval

    Ajax-trainer Marcel Keizer moet gaan sleutelen aan zijn defensie voor het thuisduel met Roda JC van zondag. Nick Viergever heeft problemen aan zijn enkel en is een twijfelgeval voor die wedstrijd; Daley Sinkgraven viel dinsdag in de oefenwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach uit met een blessure aan zijn binnenband. De linksbackpositie is dus krap bezet, in de wetenschap dat ook Mitchell Dijks en aankoop Luis Manuel Orejuela nog geblesseerd zijn.
  2. Verbeek weer tegen een oude bekende: 'Klus bij Twente is moeilijker dan bij AZ'

    Verbeek weer tegen een oude bekende: 'Klus bij Twente is moeilijker dan bij AZ'

    Gertjan Verbeek wordt bij zijn rentree op de Nederlandse velden meteen geconfronteerd met tal van oude bekenden. Na de wedstrijd tegen Heerenveen vorige week, wacht hem vanavond het duel bij AZ, de club waar hij tussen 2010 en 2013 succesvol was. ,,Hoe langer je in het voetbal werkzaam bent, hoe groter de kans wordt dat je tegen voormalige werkgevers speelt", aldus Verbeek. ,,Al valt het aantal clubs in mijn geval wel mee."