Volledig scherm
Jan Everse. FOTO PRO SHOTS

Jan Everse stapt per direct op bij Sparta

ROTTERDAM - Jan Everse is per direct opgestapt bij Sparta. De raad van commissarissen liet eerder deze week nog weten achter Jan Everse te staan, maar de coach heeft vandaag zelf zijn ontslag bij de Rotterdamse club ingediend. Naast Everse vertrekt ook technisch directeur Rob Baan, die Everse in de zomer had aangesteld als nieuwe trainer.

 Ik ben in het belang van de club gestopt. Het is me helaas niet gelukt om deze groep tot een eenheid te smeden, waardoor de resultaten ver achter bleven bij de verwachtingen.  
Jan Everse
Volledig scherm
Rob Baan. FOTO PRO SHOTS
Volledig scherm

Dat meldt RTV Rijnmond.

Volgens Sparta is Everse ,,in het belang van de club'' gestopt. ,,Ik moet helaas bekennen dat het mij niet is gelukt om deze groep tot een eenheid te smeden, waardoor de resultaten ver achter bleven bij de verwachtingen'', liet de voormalige trainer van onder meer FC Zwolle weten.

Trainer Jan Everse lag eerder al overhoop met technisch directeur Peter Bonthuis. Vorige week woensdag legden zij de ruzie bij, al leek de kou binnenskamers nog niet uit de lucht.

De Rotterdamse club presteert het hele seizoen al ondermaats. Met de tiende plaats op de ranglijst lijkt promotie naar de eredivisie nu al uitgesloten. Zaterdag na de verloren thuiswedstrijd tegen Telstar (0-2) riepen de fanatieke fans van Sparta al om 'het hoofd' van Everse.

Jos van Eck zal, met assistentie van Geert Meijer, de rest van het seizoen de verantwoordelijkheid krijgen over de coaching van het eerste elftal. Aankomende vrijdag speelt Sparta uit bij Helmond Sport. (JVDW)

Volledig scherm
Volledig scherm