Willem Janssen van FC Utrecht.
Volledig scherm
Willem Janssen van FC Utrecht. © BSR AGENCY/SOCRATES

Janssen: Als de scheids gaat kijken, dan denk je ook dat hij een strafschop gaat geven

FC Utrecht pakte vanmiddag verrassend een punt tegen koploper PSV, maar Utrecht-aanvoerder Willem Janssen was desondanks ontevreden. ,,Vooraf had je gezegd: ‘een punt is prima’, maar je moet hier drie punten pakken.”

Utrecht verdedigde in de tweede helft een 2-0 voorsprong, maar kon deze niet vasthouden. In de slotfase kan PSV alsnog langszij. ,,De strijdwijze en passie waren goed", vertelt Janssen bij Fox Sports. ,,Je moet hier alleen drie punten pakken. PSV had alle dreiging natuurlijk, maar als je een 2-0 voorsprong weggeeft, dan ben je teleurgesteld.”

Janssen verbaasde zich ook over het moment in de slotminuut. Scheidsrechter Pol van Boekel liep naar de zijkant om de videoscheidsrechter te raadplegen nadat Denzel Dumfries Simon Gustafson ondersteboven kogelde, omdat de PSV-verdediger uitgleed. Na het zien van de beelden oordeelde Van Boekel dat het geen strafschop was, tot onbegrip van Janssen. ,,Ik denk dat het een penalty is. Als je ziet dat hij gaat kijken, dan denk je ook dat hij hem gaat geven.”

Poll

Was het een strafschop?

  • Letschert op De Jong niet, Dumfries op Gustafson wel (31%)
  • Letschert op De Jong wel, Dumfries op Gustafson niet (11%)
  • Ja, twee keer een strafschop (49%)
  • Nee, twee keer geen strafschop (10%)
24084 stemmen