Volledig scherm
© Marco Okhuizen

Janssen ook de beste van de maand maart

De meeste aandacht op Schiphol ging woensdag bij de aankomst van het Nederlands elftal uit Londen niet uit naar Memphis of Riechedly Bazoer, maar naar Vincent Janssen, de held van de avond ervoor. Die kreeg, na amper een voet op Nederlandse bodem te hebben gezet, ook nog de AD-prijs voor de beste speler van de maand maart uitgereikt.

Hoewel Janssen een etmaal eerder nog Wembley stil kreeg met een raak geschoten penalty en een puntgave assist, leek de AZ-spits in aankomsthal 1 van Schiphol oprecht blij met alweer zijn tweede schaal van het seizoen. ,,Dat zegt waarschijnlijk iets over mijn constante prestaties van de laatste tijd," aldus de international, die ondanks nederlagen van zijn club AZ tegen Ajax en Feyenoord persoonlijk wel een hoog niveau haalde. Ook bleef hij scoren. Een maand geleden ontving Janssen ook al de schaal als beste speler van de maand februari. ,,Dat is nog kort geleden, maar in de tussentijd is er wel weer ontzettend veel gebeurd. Met dinsdagavond als absoluut hoogtepunt."

In het kleine museum dat Janssen thuis in Haarlem aan het aanleggen is, krijgt de schaal wederom een mooi plekje. Ergens tussen de vorige schaal en het haasje dat hij afgelopen vrijdag al ontving toen hij zijn debuut voor het Nederlands elftal maakte tegen Frankrijk.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement