Volledig scherm
Willems. © Marcel Bonte

Jetro Willems met glansrijk cv met paar roestplekken weg bij PSV

Jetro Willems leek twee jaar geleden op weg naar de top van Europa, maar na een blessureperiode verdween de glans op het veld en de fonkeling in veel ogen aan de kant. Nu maakt de linksback de overstap naar Eintracht Frankfurt.

Door Rik Elfrink

De afgelopen twee jaar roestte zijn reputatie, onderstreept door een indrukwekkend cv, zelfs enigszins en zeker toen Joshua Brenet zijn plek bij PSV en Oranje overnam. Zelf gaf hij in een interview aan 'wel eens met een zesje genoegen te nemen'.

Volledig scherm
Willems op de foto met een fan. © pro shots

Als Eintracht Frankfurt het schuurmiddel vindt om de roest weer weg te poetsen en Willems weer op niveau krijgt, heeft de club een back van formaat binnengehaald. Een verdediger die op techniek veel kan en offensieve kwaliteiten heeft. Alle partijen beklonken de transfer vrijdagmiddag, na een zware week van onderhandelingen. De verwachte levensduur van de mobiele telefoon van Willems' zaakwaarnemer Sigi Lens moet danig zijn afgenomen en ook PSV en Eintracht voerden koortsachtig overleg.

Vrijdagmiddag werd de transfer alsnog 'perfekt' en is Willems na een paar dagen van onzekerheid gepresenteerd in Frankfurt. Hij gaf aan dat de mening van zijn vader een belangrijke rol heeft gespeeld bij de overgang.

Transferbedrag

De transfersom wordt uiteindelijk in een aantal delen betaald. PSV ontvangt in totaal ongeveer 7 miljoen euro, als alles goed gaat. Daarnaast krijgt Sparta een doorverkooppercentage van 5% en een zogeheten solidariteitsbijdrage. Deze bedraagt 1,75% van de transfersom. In totaal gaat om een bedrag tussen de 4 en 5 ton.

Willems hield zich vorig jaar aan de afspraak met technisch manager Marcel Brands en wilde dat PSV nog miljoenen voor hem zou krijgen. Daarom verlengde hij zijn contract met een jaar. Hij wilde niet transfervrij (gratis) weg en gunde de Eindhovenaren een transfersom. 

Volledig scherm
Jetro Willems tijdens zijn keuring in Duitsland. © M Artinebeetz