Leo van Wijk.
Volledig scherm
Leo van Wijk.

Jeugdvriend Cruijff ontbreekt bij ledenraad

Keje Molenaar rekent vanavond op een spannende vergadering van de ledenraad van Ajax. Dat verklaarde de advocaat nadat hij met zijn auto honderden medestanders van Johan Cruijff voor de Arena was gepasseerd.

Keje Molenaar.
Volledig scherm
Keje Molenaar. © anp

Molenaar is een van de 24 leden van de ledenraad, die vanavond vanaf 19.30 uur tijdens een vergadering stelling wil nemen in het conflict tussen Cruijff en de vier commissarissen Steven ten Have, Marjan Olfers, Edgar Davids en Paul Römer. Molenaar is zoals bekend een aanhanger van Cruijff. 'Maar het wordt best spannend', zei hij.

'Ik heb geen idee welke kant het opgaat. Vorige week heb ik gemerkt dat er best veel verdeeldheid is. Bepaalde leden kan je aardig inschatten. Sommige anderen niet. Ik heb begrepen dat we vanavond ook niet voltallig zijn. Volgens mij missen we een persoon.'

Dat blijken er zelfs twee te zijn. Leo van Wijk en Kees Timman zijn niet aanwezig. Van Wijk is een jeugdvriend van Cruijff. De ledenraad wil tijdens een stemmingsronde stelling nemen. De aanwezige leden verwachten dat de winnaar slechts op een krappe meerderheid kan rekenen.