Volledig scherm
Ji-Sung Park tijdens de persconferentie waarop hij zijn afscheid aankondigde. © ap

Ji-Sung Park stopt definitief met voetballen

UpdatePSV-speler Park Ji-sung stopt met voetballen. De 33-jarige Zuid-Koreaan heeft te veel last van zijn rechterknie.

Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© anp

'Ik heb sinds februari over mijn pensioen nagedacht en ik ben tot de conclusie gekomen dat mijn knie het niet nog een seizoen volhoudt', zei Park bij een bezoek aan een naar hem vernoemde voetbalschool in zijn thuisstad Suwon. 'Ik heb geen spijt. Ik denk wel eens aan wat er had kunnen gebeuren als ik niet geblesseerd was geweest, maar ik ben niet teleurgesteld nu ik de sport verlaat. Ik ben erg gelukkig geweest.'

Park hoopt dat hij een andere rol in het voetbal kan vervullen. 'Maar ik weet nog niet welke rol', zegt de voetballer die volgende week gaat trouwen in zijn geboorteland. 'Ik overdenk wat ik kan betekenen voor het Koreaanse voetbal."

Park speelde 100 interlands voor Zuid-Korea en maakte deel uit van de selectie die in 2002 de halve finale haalde op het WK in eigen land. Na het toernooi ging hij met coach Guus Hiddink naar PSV. Hij verdiende er een transfer naar Manchester United, waarmee hij de Champions League won. Afgelopen zomer keerde hij op huurbasis terug naar Eindhoven.

Vanwege knieblessures was Park in 2011 gestopt als international. De Zuid-Koreaan speelde op 3 mei zijn laatste officiële wedstrijd, thuis tegen NAC. Over een afscheidswedstrijd is nog niets bekend.

Volledig scherm
© ap
Volledig scherm
© epa
Volledig scherm
© REUTERS