Volledig scherm
© anp

Jodan Boys met 2500 supporters naar Vitesse

Amateurclub Jodan Boys reist woensdag met zo'n 2500 supporters naar Arnhem waar Vitesse de tegenstander is in achtste finales van de strijd om de KNVB-beker. De voetbalclub uit Gouda meldt vandaag dat er een parade van twintig dubbeldeksbussen richting Gelredome gaat.

Volledig scherm
© Jodan Boys-speler Romario Dos Santos ANP

,,We beleven een fantastisch sprookje. De kaarten gingen als zoete broodjes over de toonbank'', vertelde voorzitter Marco Kastelein van de club uit de hoofdklasse, die eerder met Go Ahead Eagles al een eredivisionist uitschakelde.

,,Het is prachtig om te zien hoe de wedstrijd leeft, en niet alleen bij onze eigen leden. De gemeenteraad heeft zelfs een vergadering verzet zodat de burgemeester, wethouders en de raad mee kunnen'', aldus Kastelein. ,,Het belooft een geweldige dag te worden.';

De wedstrijd brengt veel teweeg in de Goudse regio: zo maakt een bakker elke zaterdag Jodan Boys-tompoucen en is er een slager die elke supporter die meegaat een broodje bal aanbiedt, gedraaid door de selectiespelers en de trainer van Jodan Boys.