Volledig scherm
© ProShots

Johan Cruijff Arena en Boekarest aan elkaar gekoppeld voor groepsduels EK 2020

Openingsduel in RomeDe Johan Cruijff Arena en het stadion van Steaua Boekarest zijn aan elkaar gekoppeld voor het EK van 2020. Dat betekent dat de landen die in Groep C terecht komen in deze twee stadions de groepsduels spelen.

Mocht Nederland zich plaatsen voor het EK dan zal het dus twee duels in de Arena spelen en één wedstrijd in Boekarest. Als Roemenië zich ook plaatst voor het EK dan is ook alvast één tegenstander bekend. Alle 'organiserende' landen spelen namelijk twee thuisduels in de groepsfase.

Het openingsduel van het EK wordt gespeeld in Rome, in het Stadio Olimpico. De Johan Cruijff Arena was ook kandidaat voor het openingsduel. 

De UEFA heeft besloten Brussel te schrappen als speelstad van het Europees kampioenschap voetbal 2020, dat in verscheidene landen wordt gespeeld. Dit vanwege de vele onduidelijkheden over het nieuw te bouwen Eurostadion in de stad.

De betreffende wedstrijden worden overgenomen door Wembley, het belangrijkste stadion van Londen. Wembley was al speelstad voor een halve finale en de finale.

De andere groepen zijn:
Groep A: Rome & Bakoe
Group B: Sint Petersburg & Kopenhagen
Group C: Amsterdam & Boekarest
Group D: Londen & Glasgow
Group E: Bilbao & Dublin
Group F: München & Boedapest