Volledig scherm
De spelers van Cambuur kregen geen beker overhandigd na hun bekerzege. Dan maar een feestje bouwen met de supporters. © Randall de Jong

Jong SC Cambuur wacht na winnen beker vergeefs op trofee

Een opmerkelijk beeld, kort na afloop van de bekerfinale tussen Jong PEC Zwolle en Jong SC Cambuur (1-3). Nadat de Friezen na de zege klaar waren met juichen, bleven ze wat vertwijfeld op het veld hangen. In afwachting van... Nou ja, helemaal niets.

De bekerfinale voor reserve-elftallen is een officiële KNVB-aangelegenheid, maar er was maandagavond niemand van de voetbalbond aanwezig in Zwolle om de spelers van Cambuur een trofee te overhandigen. Zo doken de Friese voetballers met lege handen de kleedkamer in. Dan maar binnen een feestje bouwen, dachten ze.

Volgens de afdeling wedstrijdzaken van de KNVB is het uitblijven van de bokaal voor beloftenteams niet nieuw. ,,We hebben in alle voorwaarden meegenomen dat we geen prijzen uitreiken. Dit is al drie jaar zo en dat is ook bij iedereen bekend", luidt de uitleg.

Niet bij Foeke Booy, technisch directeur van Cambuur, die er schande van sprak dat zijn tweede elftal in letterlijke zin met lege handen bleef in Zwolle. ,,Is er geen schaal met bitterballen ofzo", vroeg iemand van Cambuur zich met een brede grijns af. Dan konden ze die mooi als gelegenheidsbokaal gebruiken, maar ook die was niet in de buurt.