Volledig scherm
De spelers van VVV vieren de gelijkmaker van Patrick Joosten. © Pro Shots
2
EINDE
2
  • Peniel Mlapa 30'
  • Patrick Joosten 90'+3'
  • Teun Koopmeiners 7'
  • Oussama Idrissi 15'

Joosten helpt tien man VVV in blessuretijd naast AZ

VVV heeft op de valreep een punt gepakt tegen AZ. In blessuretijd zorgde Patrick Joosten voor 2-2. De wedstrijd werd in de slotfase ontsierd door een rode kaart voor Peter van Ooijen. Hij maakte een smerige overtreding op Adam Maher.

Door Dennis van Bergen

AZ heerste in de eerste helft in Venlo, waar de temperatuur laag was maar het voetbal aanvankelijk hartverwarmend. En dat was vooral de verdienste van de Alkmaarse ploeg, waar met name Oussama Idrissi op dreef was. Slalommend ging de in het Brabantse Bergen op Zoom opgegroeide aanvaller herhaaldelijk door het Limburgse strafschopgebied. Er was geen VVV-speler die grip had op de capriolen van Idrissi, die onlangs geselecteerd werd voor het Marokkaans elftal maar nog geen definitieve keuze heeft gemaakt.

De voorsprong van AZ was dan ook even logisch als verdiend. Teun Koomeiners zorgde uit een penalty voor de 0-1. Eerder was Albert Gudmundsson door Jerold Promes neergetrokken. De terechte strafschop werd toegekend dankzij inmenging van de VAR-arbiter. Kort daarna verdubbelde smaakmaker Idrissi de stand tot 0-2. Behendig legde hij Promes in de luren en schoof de bal vervolgens achter VVV-keeper Lars Unnerstall.

Daarmee leek AZ al vroeg een ‘zekere’ overwinning binnen te hebben. Maar de even lange als boomlange VVV-aanvaller Peniel Mlapa bracht de marge nog voor rust terug tot 1-2.

Na de pauze was er van het goede voetbal van AZ weinig meer over. Nu was het vooral de spanning die de wedstrijd de moeite waard maakte. Want van doelrijpe kansen van beide clubs was nauwelijks nog sprake. VVV kreeg er eentje, via Jay-Roy Grot. Dat schot ging via doelman Marco Bizot van de Alkmaarders naast. Aan de andere kant was Idrissi dichtbij zijn tweede treffer.

Dat gebeurde in de fase dat de verdedigend ingestelde Venlose ploeg, waarin aanvoerder Danny Post al vroeg uitviel met een hamstringblessure, wat meer risico’s ging nemen. Dat deed invaller Peter van Ooijen iets al te overdreven. Hij maakte een smerige overtreding op Adam Maher.

Patrick Joosten deed dat vervolgens in positieve zin. In de slotseconde maakte hij de 2-2.

Volledig scherm
Peter van Ooijen (r) moet met rood van het veld. © ANP Pro Shots
Volledig scherm
© ANP Pro Shots
Volledig scherm
© ANP Pro Shots
Volledig scherm
© ANP Pro Shots
Volledig scherm
© ANP Pro Shots