Volledig scherm
Justin Hoogma in duel met ADO-aanvaller Sheraldo Becker. © ANP Pro Shots

Justin Hoogma naar Hoffenheim

Justin Hoogma verruilt Heracles voor het Duitse Hoffenheim. De zondag 19 jaar geworden verdediger heeft een 4-jarig contract getekend bij de club, die het afgelopen seizoen vierde werd in de Bundesliga en zich daarmee kwalificeerde voor de voorronde van de Champions League.

TSG 1899 Hoffenheim on Twitter

Willkommen im Kraichgau, Justin #Hoogma. Das niederländische Top-Talent unterschreibt bei der #TSG bis 2021 👉 https://t.co/05zoG3ghM7. https://t.co/dVrt5vHRda

Heracles maakt niet bekend hoeveel geld er met de transfer is gemoeid, maar het betreft hier een miljoenendeal. Hoogma had nog een contract tot en met 2019 in Almelo.

Hoogma is inmiddels gekeurd in Hoffenheim en heeft in het bijzijn van zijn familie z’n handtekening gezet bij de club waar oud-FC Twente-trainer Alfred Schreuder werkzaam is als assistent. Bij Hoffenheim speelt ook de voormalige spits van Heracles Mark Uth.

Met de droomtransfer naar de Bundesliga treedt Hoogma in de voetsporen van zijn vader Nico-Jan , die tussen 1998 en 2004 speelde voor HSV. Saillant detail is dat vader Hoogma als directeur van Heracles nauw betrokken was bij de overgang naar Hoffenheim, dat al 10 jaar onafgebroken op het hoogste niveau speelt.

Hoffenheim is een dorpje tussen Frankfurt en Stuttgart dat slechts 3200 inwoners telt. Het is te danken aan de miljardair Dietmar Hopp dat dit vlekje inmiddels is uitgegroeid tot een moderne club die niet meer weg te denken is uit de Bundesliga. Hopp is afkomstig uit Hoffenheim en geldt als een van de rijkste inwoners van Duitsland.

De linksbenig centrale verdediger Justin Hoogma maakt tot dusverre een bliksemcarrière door, want de jonge Oldenzaler heeft pas een volledig seizoen in de eredivisie erop zitten. Op 6 maart 2016 maakte hij in de uitwedstrijd tegen NEC (1-0) op zeventienjarige leeftijd zijn debuut voor het Heracles. Het afgelopen seizoen miste hij geen minuut bij de Almelose club.

Hoogma komt in Hoffenheim in aanraking met een van de meest interessante trainers van Europa, de nog maar 29-jarige Julian Nagelsmann. Nagelsmann heeft in korte tijd furore gemaakt als een revolutionaire denker. Hij werd onlangs verkozen tot trainer van het jaar.