Matthijs de Ligt tijdens het kampioensfeest.
Volledig scherm
Matthijs de Ligt tijdens het kampioensfeest. © BSR Agency

Juventus kan Ajax nog niet overtuigen: De Ligt maandag ‘gewoon’ in Amsterdam

Ajax gaat ervan uit dat Matthijs de Ligt zich komende maandag gewoon op De Toekomst meldt voor het begin van zijn voorbereiding bij de club. Juventus wil de negentienjarige verdediger overnemen, maar bereikte tot op heden nog geen akkoord met de Amsterdammers.

De Italianen hebben inmiddels een bod uitgebracht, naar verluidt ongeveer 65 miljoen euro inclusief bonussen, maar dat ligt nog ver verwijderd van de verlangde transfersom van Ajax. De Amsterdammers houden al langere tijd rekening met een vertrek van De Ligt, maar hebben daarbij wel een verkoopprijs, aanzienlijk hoger dan het bod van Juventus, als ondergrens bepaald.

Het bod van Juventus zou bovendien aanzienlijk minder zijn dan de indicaties die Paris Saint-Germain, en in eerder stadium ook FC Barcelona, hebben afgegeven in de hoofdstad. De Spaanse topclub lijkt echter al te zijn afgehaakt aangezien het niet kan voldoen aan de persoonlijke eisen van het kamp De Ligt. PSG en Juventus waren onlangs in een flinke strijd verwikkeld om de slag om de persoonlijke eisen te winnen, waarbij de Fransen verder willen gaan dan de Italianen. Toch lijkt de voorkeur van De Ligt zelf bij Juventus te liggen.