Volledig scherm
Mike Snoei, trainer van Telstar © Proshots

Kaartverkoop uitvak SC Cambuur - Telstar gestopt

Door de dreigende politiestaking van komend weekeinde  is de kaartverkoop voor uitsupporters bij de wedstrijd SC Cambuur - Telstar per direct gestopt. De veiligheid kan niet worden gewaarborgd.

Dat meldt Telstar op de website van de club.

De supporters die al een kaartje hebben gekocht voor het duel in de Keukenkampioen Divisie worden persoonlijk benaderd. Zij krijgen een alternatieve plek in het stadion van Cambuur aangeboden. 

Vrijdagochtend 11.00 uur dient het kort geding tussen de politievakbonden en minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid). Daar wordt duidelijk of de staking doorgang mag vinden. 

Ook vraagtekens bij FC Dordrecht-FC Twente

Ook het duel tussen FC Dordrecht en FC Twente staat op losse schroeven. Wouter Koff, burgemeester van Dordrecht, verklaarde eerder nog dat het duel door zou gaan, hoewel het om een risicoduel gaat. 

Omdat de politie in het ergste geval altijd nog wel mensen achter de hand zou hebben, zou het door laten gaan van het duel aanvankelijk ook geen probleem moeten zijn. Nu is er volgens woordvoerder Rik Maaskant van FC Dordrecht echter 'gerede twijfel' of er daadwerkelijk wel politie paraat zal staan.

Reden hiervan kan zijn dat in Dordrecht op hetzelfde moment de Dordrecht Pride van start is gegaan.

De burgemeester maakt morgenmiddag om 13.00 uur zijn definitieve besluit bekend, zo laat FC Dordrecht weten