Volledig scherm
© AD

Karsdorp is de nieuwe Wijnstekers

Volledig scherm
© AD
Quote

Zijn flitsende doorbraak is zelfs door de zo Ajax-gezinde bondscoach Danny Blind gezien. Nou eens kijken of hij 'm ook durft op te stellen over twee weken. Het zou me nog blijer maken

Hugo Borst over Rick Karsdorp

Ik had geen zin in dat gezeik over Blatter en Platini of over Cruijff en Van Basten. Van het weekend wilde ik nou eens onbekommerd blij zijn.

1. Jammer dat zijn stift niet vooraf werd gegaan door een poort vond stifter Viktor Fischer zaterdagavond. Maar de frivole Ajax-speler durfde zijn treffer best 'een wereldgoal' te noemen. Waarmee de jonge Deen zowel hoge eisen aan zichzelf stelt als te lovend over zichzelf is. Dat schizofrene zit in veel jonge voetballers.

Ik werd blij van Fischers goal. Dennis Bergkamp ook. De assistent-coach stond op en lachte bevrijd, uit herkenning, alsof iemand met alzheimer een liedje herkent.

Vroeger was alles beter. Al vergeten we weleens dat de tegenstanders van Dennis Bergkamp fysiek minder goed getraind waren dan de tegenstanders van Viktor Fischer nu. Bergkamp kreeg ook meer ruimte. Vroeger was dus alles niet alleen beter, ook makkelijker. (De tegenstand en de ruimte die Cruijff kreeg, het is hilarisch. Je moet eens op YouTube kijken.)

2. Van het overstapje van Michiel Kramer (waaruit Kuyt 1-0 maakte) werd ik ook blij. Omdat hij roze schoenen aan had zag je het nog beter. Blijf ze maar dragen, jongen, die roze kicksen. Het past niet bij een no-nonsensegozer als Kramer (weer dat schizofrene), maar alla. Feyenoord heeft er een sluwe voetballer bij.

3. De voorzet (waaruit Kuyt 1-0 maakte) kwam weer eens van rechtsback Rick Karsdorp. Die jongen wordt Feyenoords nieuwe Ben Wijnstekers. Zijn flitsende doorbraak is zelfs door de zo Ajax-gezinde bondscoach Danny Blind gezien. Nou eens kijken of hij 'm ook durft op te stellen over twee weken. Het zou me nog blijer maken.

4. De spits van FC Twente, Oosterwijk, debuteerde in de basis en scoorde. Die jongen komt uit Lettele. Dat klinkt als een plaatsje in Finland, maar dat is niet zo. Oosterwijk heet van voren Jari omdat hij naar Jari Litmanen is vernoemd. Dat belooft veel. Maar misschien zie ik het allemaal veel te zonnig in.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement