Volledig scherm
© Guus Schoonewille

Keepersshirt voor het meest gelukkige jongetje des lands

Hij was één dag het zieligste jongetje van Nederland, maar Jeroen van Egmond werd vanmiddag het gelukkigste jongetje van het land. Hij kreeg het officiële WK-keepersshirt van Michel Vorm met de handtekeningen van bijna alle spelers van het Nederlands elftal.

Volledig scherm
Francis Elemans-van Deursen en Jeroen van Egmond © Guus Schoonewille

De negenjarige fan van Oranje was gisteren in Noordwijk om het Nederlands elftal welkom te heten. Bij het jagen op handtekeningen belandde zijn voetbalshirtje met spelershandtekeningen in de auto van reservekeeper Michel Vorm. Vorm reed weg zonder te beseffen dat het shirtje nog in de auto lag.

Verdrietige Jeroen
Jeroens vader zette de sprint in toen Jeroen begon te huilen, maar het shirt was zoekgeraakt. 'Michel had het shirt niet meer. Hij heeft het waarschijnlijk aan een ander jongetje gegeven voor hij weg reed,' zegt Vorms schoonmoeder Francis. Ze las over de verdrietige Jeroen op AD.nl en besloot dat er iets moest gebeuren. Ze regelde daarop een shirt met de handtekeningen van bijna alle Oranjespelers erop.

Haar schoonzoon Vorm schreef boven de handtekeningen 'Voor Jeroen van Michel Vorm'. 

Francis reed naar Katwijk om de stomverbaasde en dolgelukkige Jeroen het goedmakertje te geven. 'Wow, en ik wil nog keeper worden ook.'