Volledig scherm
Charly Musonda liep vorige week in de oefenwedstrijd tegen Royal Antwerp een zware knieblessure op. © Pro Shots

Klap voor Vitesse: Chelsea-huurling Musonda maanden uit de roulatie

KnieblessureVitesse is Charly Musonda maanden kwijt. Uit onderzoek in Londen blijkt dat de huurling van Chelsea bij zijn eerste optreden in Arnhemse dienst een zware knieblessure heeft opgelopen. De Belg gaat nu in Engeland revalideren.

Musonda (21) liep de kwetsuur afgelopen zaterdag op in de oefenwedstrijd van Vitesse tegen Royal Antwerp FC (0-0). In eerste instantie leek hij een scheenbeenblessure te hebben. De kwetsuur zat echter in de knieholte.

Vitesse haalde Musonda op de slotdag van de transferperiode binnen. De Belgische aanvallende middenvelder maakte in een besloten oefenduel met Antwerp zijn debuut voor de Arnhemse club. Hoe lang hij exact is uitgeschakeld, is niet te zeggen. De medische staf van Chelsea spreekt van 'enkele maanden'.

De blessure van Musonda vormt de tweede tegenvaller in korte tijd voor Vitesse. Rasmus Thelander brak enkele weken geleden op de training zijn enkel. De Deen herstelt voorspoedig, maar is nog lang uit de roulatie.

Musonda werd gehaald om de aanval van Vitesse te versterken. De Russische coach Leonid Sloetski spreekt van een enorme tegenvaller. ,,We hadden er een echte versterking bij. Dit is voor Charly en Vitesse zeer teleurstellend.”

Musonda werd de afgelopen drie seizoenen door Chelsea al verhuurd aan Real Betis en Celtic, maar daar kwam hij in 32 optredens tot slechts één doelpunt. 

Volledig scherm
Charly Musonda. © Pro Shots