Volledig scherm
Justin Kluivert. © ANP Pro Shots

Kluivert na droomweek: rustig slapen zal moeilijk worden

Met een goede wedstrijd voor Ajax besloot Justin Kluivert vandaag een week waarin hij voor het eerst werd opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal. De achttienjarige buitenspeler was dreigend en speelde een hoofdrol bij twee doelpunten die het verzet van Sparta Rotterdam deden breken (2-5).

Eerst kreeg de aanvaller een vrije trap die Lasse Schöne verzilverde (2-1). Vervolgens tekende hij zelf voor 3-1. De Amsterdammer vierde zijn doelpunt voor het vak met meegereisde supporters en zoende het logo van zijn jarige club op zijn shirt. Met een lekker gevoel mag hij maandag naar Zeist voor zijn eerste dag bij Oranje.

,,Rustig slapen zal best moeilijk worden", zei Kluivert. ,,Ik weet ook niet hoe het daar allemaal gaat, maar ik zie wel. Het is al heel mooi dat ik er bij zit, maar ik wil ook graag spelen. We gaan heel veel trainen. Dus ik moet de bondscoach maar overtuigen. Maar ik ben er al omdat hij in mij gelooft. Ik heb van heel veel mensen mooie reacties gekregen. Ik ben dankbaar dat zo veel mensen mij dit gunnen."