Volledig scherm
Justin Kluivert in het shirt van Ajax.

Kluivert wil vorm vinden bij Jong Oranje

Jong Oranje mag vanavond (18.30 uur) in Doetinchem vanzelfsprekend geen problemen hebben met Jong Andorra. De ploeg van bondscoach Art Langeler heeft de drie punten hard nodig om nog enigszins in de buurt te komen van kwalificatie voor het jeugd-EK van 2019. Maar los daarvan moet de wedstrijd voor spelers ook een manier zijn om hun vorm terug te vinden.

Door Daniël Dwarswaard

Zo hoopt Ajacied Justin Kluivert, de laatste twee interlands van Jong Oranje basisspeler, ook vanavond weer op speeltijd. De 18-jarige buitenspeler heeft het zwaar bij zijn club waar de laatste wedstrijden geen plek voor hem is in het basiselftal. Ook als invaller krijgt Kluivert weinig kansen van trainer Marcel Keizer. Tekenend was de wedstrijd tegen Willem II toen Amin Younes geblesseerd was, maar Keizer koos voor centrumspits Kasper Dolberg als linksbuiten.

Kluivert speelde nog wel in de bekerwedstrijd tegen de amateurs van De Dijk, maar maakte in die wedstrijd geen goede indruk. Het is ook voor Ajax te hopen dat een wedstrijd in Jong Oranje goed zal doen. Net als Kluivert hoopt ook Frenkie de Jong in Jong Oranje te kunnen laten zien wat hij ken. Ook De Jong is inmiddels reservespeler bij Ajax en trappelt van ongeduld.

Langeler heeft voor de wedstrijd van vanavond in het stadion van De Graafschap overigens VVV’er Damian van Bruggen uit voorzorg toegevoegd aan de selectie. Dit omdat verdediger Jeremiah St. Juste met knieklachten kampt. Het is onzeker over de aanvoerder van Jong Oranje vanavond kan spelen.

Volledig scherm
Justin Kluivert in actie tegen Jong Letland op De Vijverberg, 6 oktober 2017. © ProShots