Sean Klaiber in duel met Moussa Diaby van Bayer Leverkusen.
Volledig scherm
Sean Klaiber in duel met Moussa Diaby van Bayer Leverkusen. © Frank Zilver

Knappe zege FC Utrecht op Leverkusen overschaduwd door blessures

FC Utrecht heeft de enige oefenwedstrijd op het trainingskamp in La Manga met een fraaie zege op Bayer Leverkusen (4-3) afgesloten. Wel zag de club meerdere spelers geblesseerd uitvallen.

FC Utrecht en Bayer Leverkusen hadden afgesproken dat beide clubs hun nagenoeg sterkste elftal zouden opstellen en dat betekende een mooie testcase voor de ploeg van trainer John van den Brom. Namen als Jonathan Tah, Kai Havertz en Kevin Volland werden door coach Peter Bosz allemaal het veld ingestuurd. FC Utrecht startte met Adrián Dalmau, die lang afwezig was in de eerste seizoenshelft door blessures.

FC Utrecht toonde zich uiterst sterk in de omschakeling. Dalmau faalde niet oog in oog met doelman Lukas Hradecky; even later schoot Sean Klaiber knap raak van afstand. Verder was het niet heel spannend wat er in de eerste helft op de gelikte grasmat van La Manga gebeurde. Eigenlijk lag de focus vooral op alle blessuregevallen bij FC Utrecht, dat bijna de hele as geblesseerd moest vervangen. Aanvoerder Willem Janssen, middenvelder Adam Maher en keeper Maarten Paes vielen achtereenvolgens uit in de eerste helft.

In de tweede helft sloeg FC Utrecht opnieuw toe in de omschakeling, via Gyrano Kerk die de wat statisch ogende verdediging van Leverkusen sowieso een lastige middag bezorgde. De ploeg van Bosz kwam terug tot 3-1 via een knappe volley met links van Kai Havertz. FC Utrecht zag Sander van de Streek en Leon Guwara nog opdonders krijgen en wisselde die twee, maar dat was slechts uit voorzorg. Van den Brom heeft wél zorgen over Janssen, Maher en Paes richting de competitiehervatting volgende week.

 Even leek Bayer nog terug te komen via Kevin Volland (3-2), maar na een doelpunt van Issah Abass (4-2) was het wel gespeeld. Daar kon de late 4-3 van Havertz niets meer aan veranderen. Al houdt FC Utrecht ondanks een prima wedstrijd en uitslag met alle uitgevallen spelers een licht katerig gevoel over aan het slot van het trainingskamp.

Interesse voor Jensen, rustig begin transferwindow FC Utrecht
Waar vorig jaar Riechedly Bazoer werd ingevlogen naar La Manga, is het dit jaar vooralsnog relatief stil bij FC Utrecht op het gebied van transfers. Alleen Patrick Joosten is op huurbasis vertrokken naar Sparta.

Ook David Jensen vertrekt naar alle waarschijnlijkheid. Hij hoefde niet mee naar La Manga omdat de club hem de ruimte bood om een nieuwe club te vinden. Voor Jensen is interesse uit Nederland, Denemarken, Noorwegen en de Verenigde Staten. Zowel speler als club houden de optie open of hij op huurbasis of permanent vertrekt.

Trainer John van den Brom verwacht nog wel wat mutaties in zijn selectie. ,,Ik denk wel dat er nog wat gaat gebeuren bij ons. Een aantal jongens heeft minder perspectief en wil liever spelen en dat begrijp ik volledig. Constant maken we de afweging of we daarin meegaan of niet. Maar niemand hoeft weg”, aldus Van den Brom, die samen met technisch directeur Jordy Zuidam ook potentiële versterkingen bespreekt. ,,Dat is ook beleid op de lange termijn. Je kijkt ook over dit seizoen heen: wat willen we dan? Is het zinvol om daar nu al op in te spelen of juist te wachten tot het einde van het seizoen? Maar als er deze winter niemand bijkomt, is het ook goed. Dan zal je mij niet horen.”

  1. De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitterende foto's

    De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitteren­de foto's

    PSV maakte gisteren bekend dat Ibrahim Afellay vertrekt uit Eindhoven. De 34-jarige Utrechter maakte het afgelopen seizoen zijn rentree, na jaren vol blessureleed. Hij bleef het afgelopen voetbaljaar steken op slechts drie competitiewedstrijden. Afellay denkt dat zijn loopbaan er nog niet op zit en onderzoekt de komende weken of hij bij een andere club aan de slag moet gaan of dreigt het einde van een mooie carrière, die hem via PSV langs FC Barcelona, Olympiakos, Schalke 04, Stoke City en 53 interlands voor Oranje voerde? Een loopbaan in 14 fraaie foto's.