Volledig scherm
PREMIUM
Steven Berghuis. © BSR Agency

Knie Jørgensen zit Feyenoord dwars in spel rond Berghuis

AnalyseFeyenoord speelt naar PSV toe ‘hard to get’ met betrekking tot Steven Berghuis, die hoog op het verlanglijstje van de Eindhovenaren staat. Maar de knie van Nicolai Jørgensen kan nog roet in het eten gooien.

Door Mikos Gouka

Om zijn kniekwetsuur te laten genezen dient Nicolai Jørgensen zeker tien dagen rust te houden. En de verwachting is dat de Deen dan vervolgens ook nog weleens tot september zal moeten toekijken. Om de groepsfase van de Europa League te bereiken, zal Feyenoord dus eigenlijk een nieuwe spits moeten halen.

Die situatie heeft invloed op Steven Berghuis en Leroy Fer. De laatste is veel fitter dan verwacht en als hij morgen in de besloten oefenwedstrijd tegen Karlsruher SC fysiek overeind blijft, verdient hij eigenlijk een contract. Maar heeft Feyenoord dat salarisbudget deze maand niet keihard nodig voor een nieuwe spits? En wat doet dit met de harde opstelling van Feyenoord richting PSV, dat Berghuis zo graag wil overnemen?

Technisch directeur John de Jong van PSV belde dinsdagmiddag naar de Kuip met de vraag wat Berghuis moet kosten. De leiding van Feyenoord, voor zover die er nog is, gaf een kort en duidelijk antwoord: Berghuis? Die is niet te koop.