Volledig scherm
Jean-Paul de Jong. © PRO SHOTS

'KNVB en Go Ahead willen Eindhoven-trainer De Jong'

Trainer Jean-Paul de Jong heeft over belangstelling niet te klagen. Volgens Voetbal International kan de huidige oefenmeester van FC Eindhoven naar de KNVB en Go Ahead Eagles. Ook bij FC Utrecht zingt zijn naam rond.

De KNVB zou hem graag als opvolger zien van Adrie Koster bij Jong Oranje. Koster vertrok in oktober nadat de ploeg was uitgeschakeld voor het EK. Remy Reijnierse vervangt Koster tot nu toe.

Ook Go Ahead heeft belangstelling voor De Jong na het vertrek van Foeke Booy. Tot het eind van het seizoen is Dennis Demmers hoofdcoach in Deventer, maar de clubleiding zou in het nieuwe seizoen De Jong graag voor de groep zien. De coach kan ook aan de slag bij FC Utrecht, de club waar hij ooit voor speelde. Robby Alflen vertrekt daar na dit seizoen en in de wandelgangen wordt De Jong getipt als zijn opvolger.

De Jong is aan zijn tweede seizoen bezig bij FC Eindhoven en doet het verrassend goed. Vorig jaar haalde hij de play-offs en ook dit jaar draait de ploeg bovenin mee in de Jupiler League. Eindhoven is tweede, achter de aanstaande kampioen NEC. Het verschil is 21 punten.