Volledig scherm
Deroy Duarte (l) in duel met Jaroslav Navratil © BSR Agency

KNVB gaat niet mee in verzoek van Sparta om duel te verplaatsen

De KNVB heeft vanmiddag negatief gereageerd op het verzoek van Sparta. De Rotterdamse club wilde dat de thuiswedstrijd tegen NEC op een andere datum zou worden gespeeld, dan op zondag 24 maart. De Rotterdamse club mist op die dag veel spelers vanwege interlandverplichtingen.

De basisspelers Deroy Duarte en Abdou Harroui zijn tegen NEC niet inzetbaar. Ze behoren tot de voorlopige selectie van Jong Oranje. Mochten ze afvallen voor die selectie, dan schuiven ze door naar Oranje -20. Sparta kan hen dus sowieso niet inzetten tegen de Nijmeegse club, die zelf die dag geen beroep kan doen op onder anderen spits Ferdy Druijf. Naast Duarte en Harroui, mist de Rotterdamse club vermoedelijk nog drie basisspelers vanwege interlandverplichtingen.

Sparta knokt nog altijd voor promotie naar de eredivisie. Hoewel dit vermoedelijk via de play-offs zal moeten gebeuren, stelt de leiding zich op het standpunt dat het in deze fase van de competitie niet vijf spelers kan missen in een wedstrijd. 

Sparta en NEC verzetten zich al een tijdje tegen het spelen van interlands tijdens competitiewedstrijden. Het gros van de eerste divisie clubs is evenwel juist blij wanneer er tijdens interlandperiodes gevoetbald wordt in de eerste divisie. Onder meer vanwege de live-uitzendingen op televisie brengt dat extra geld op in de clubkassen.

Pas vanaf komend seizoen worden de tegenstanders van voetballen tijdens interlandperiodes tegemoet gekomen, zo werd onlangs afgesproken. Ze worden dan ingeroosterd op de maandag na het weekend en spelen dan in principe tegen elkaar. Maar dat is dus iets voor later. Nu gaat de KNVB niet in op het verzoek van Sparta om het duel met NEC op een andere datum te laten spelen. De wedstrijd wordt daarom gewoon afgewerkt op 24 maart. Aftrap: 12.15 uur.