Volledig scherm
Andwelé Slory. © getty

KNVB geeft Slory vrij voor Dordrecht, Turnhout grijpt mis

FC Dordrecht kan gewoon beschikken over de pas gecontracteerde aanvaller Andwelé Slory. De Belgische derdeklasser KV Turnhout dacht een verbintenis te hebben met de tweevoudig international, die op 10 december zijn handtekening onder een overschrijving naar Turnhout zette. Slory verbond zich echter begin deze week voor anderhalf jaar aan FC Dordrecht.

,,Andwelé heeft inderdaad een overschrijving naar Turnhout getekend en zou daar ook na de winterstop op amateurbasis zijn gaan trainen. Maar wel onder voorwaarde dat hij een andere keuze kon maken als er een aanbod van een andere club zou komen. Dat is ook zo met Turnhout besproken,'' geeft persvoorlichter Ester Bal van FC Dordrecht aan.

De ex-Feyenoorder keerde eind 2011 terug in Nederland na een avontuur bij het Australische Adelaide United en trainde vervolgens mee bij zaterdagtopklasser Barendrecht, dat hem aanmeldde. Datzelfde gold voor VDL-Maassluis, waar Slory meetrainde en een deel van de trainerscursus volgde. De administratieve rompslomp die dat met zich meebracht, zorgde ervoor dat Slory vanaf augustus wel kon meetrainen bij FC Dordrecht. Pas maandag kon hij, na de officiële vrijgave, een handtekening onder een verbintenis voor anderhalf jaar zetten.

,,Dinsdag hebben we van de Nederlandse voetbalbond de bevestiging gekregen dat Slory is vrijgegeven,'' erkent Marcel Hendrickx, voorzitter van KV Turnhout. ,,Wij hebben hem na 10 december niet meer gezien. Hij wilde hier als amateur zijn conditie op peil houden, tot wij deze week vernamen dat hij bij FC Dordrecht getekend had. Daarover is geen contact geweest met die club. Wij hebben in elk geval geen contact met FC Dordrecht gehad. Het lijkt er niet op dat wij Slory, een hele nette kerel overigens, zullen zien. Vanavond spelen we thuis tegen FC Union La Calamine. Hij is van harte welkom.''

  1. Van Bommel kritisch op Lozano
    Na remise in Heerenveen

    Van Bommel kritisch op Lozano

    Hirving Lozano is vaak belangrijk voor PSV, maar de laatste twee weken presteert de Mexicaanse aanvaller in de ogen van Mark van Bommel niet naar behoren. De trainer haalde Lozano tegen FC Utrecht (2-2) in de 69ste minuut naar de kant. Tegen Heerenveen (ook 2-2) hoefde de buitenspeler na rust helemaal niet meer terug te komen op het veld. ,,Hij deed niet de dingen die we van hem vroegen’', legde Van Bommel na het duel in Friesland uit aan FOX Sports.