Volledig scherm
© ANP Pro Shots

KNVB in gesprek met Hoogma over rol als technisch directeur

Nico-Jan Hoogma is in gesprek met de KNVB voor de functie van technisch directeur. De bond hoopt de huidige algemeen directeur van Heracles op korte termijn aan te kunnen stellen.

Door Maarten Wijffels

Hoogma (49) werkt in zijn huidige functie al tien jaar bij de club waar ook zelf voetbalde. Het is de bedoeling dat hij in Zeist gaat werken in constellatie met Ronald Koeman als bondscoach en hijzelf als directeur topvoetbal.

Hoogma speelde in zijn carrière meer dan 500 profwedstrijden. Hij kwam behalve voor Heracles ook uit voor Cambuur, FC Twente en Hamburger SV. Die laatste club polste hem in 2016 om technisch directeur te worden, maar Hoogma bleef bij Heracles. Hij werkte er jaren samen met Jan Smit, de huidige voorzitter van de raad van commissarissen van de KNVB.

Algemeen directeur Eric Gudde wil in de loop van februari de benoeming van drie nieuwe topmensen rondmaken. Naast Koeman en Hoogma komt er ook nog een directeur voetbalontwikkeling in Zeist. Dat moet Aloys Wijnker worden. Hij is ex-hoofd jeugdopleiding van AZ en nu werkzaam in Amerika.