Volledig scherm
Gijs de Jong (midden). © Pro Shots

KNVB praat met clubs over mandaat voor De Jong tot zomer

De KNVB zit nog altijd zonder opvolger voor Bert van Oostveen. De bond is die wachtstand beu en praat vandaag met de profclubs over een mandaat voor Gijs de Jong om in elk geval tot de zomer aan de slag te gaan.

Volledig scherm
© anp

Bij de KNVB is het inmiddels alweer drie maanden geleden dat directeur betaald voetbal Bert van Oostveen aftrad. De aanstelling van zijn beoogde opvolger Gijs de Jong werd vervolgens in de wacht gezet door rebellerende clubs.

Het betaald voetbal uitte zware kritiek op de gevolgde procedure. Alles zou te veel voorgekookt zijn geweest, al bleken er formeel geen regels overschreden. Het oproer leidde echter tot de val van de raad van commissarissen van de KNVB. Daarna raakten de clubs zelf onderling verdeeld in een beschamend gevecht over hoe het verder moest. Ze predikten eerst de revolutie, maar hadden daarna geen gezamenlijk plan-B om de ontstane chaos te bezweren.

Het is de vraag of dat vandaag wel zo is, wanneer de clubs in Zeist weer bijeen zijn voor hun najaarsvergadering. De kans lijkt levensgroot dat het 'dossier opvolging Van Oostveen' nog verder zal worden doorgeschoven, tot de voorjaarsvergadering van mei 2017. De KNVB is de impasse echter beu en zint daarom zelf op actie. De bond zal vandaag naar voren brengen dat het intern de positie van Gijs de Jong tot aan de vergadering van mei verstevigt.

Volledig scherm
© anp
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement