Volledig scherm
© Pro Shots

KNVB seponeert rood van Simon Gustafson

De rode kaart die Simon Gustafson gisteren kreeg van scheidsrechter Bas Nijhuis tegen FC Groningen is geseponeerd door de aanklager betaald voetbal van de KNVB. Zodoende ontloopt de Zweedse middenvelder een schorsing.

Gustafson liep gisteren tegen FC Groningen (1-1) in de 67ste minuut door op verdediger Samir Memisevic, die direct naar de grond ging.

Poll

Is het besluit van de KNVB terecht?

  • Ja (81%)
  • Nee (19%)
5118 stemmen

Nijhuis trok gedecideerd rood en werd niet gecorrigeerd door de videoscheidsrechter, die Nijhuis' beslissing dus niet per definitie fout vond. In de herhaling was wel degelijk te zien dat Gustafson weliswaar te laat was, maar zijn been introk toen hij de Bosniër naderde.

Na diens rode kaart verspeelde FC Utrecht haar voorsprong in Groningen. Nijhuis' beslissing zorgde voor ongeloof bij de Utrechters. Aanvoerder Willem Janssen sprak van een schandalige beslissing, Timo Letschert liet ook zijn karakteristieke wijze weten het compleet oneens te zijn met de kaart.

Zelfs trainer Dick Advocaat sprak zich duidelijk uit bij FOX Sports. ,,Ik heb twintig mensen gesproken en alle twintig zeggen ze dat het geen rode kaart was. En de VAR is volgens mij dezelfde man die heeft gezeten bij Sparta - FC Emmen. Dat is zeker niet mijn beste vriend."

Door de puntendeling staat FC Utrecht, dat al drie rode kaarten in de competitie pakte en één in de KNVB-beker tegen MVV, inmiddels zestiende.