Volledig scherm
Supporters moeten in verband met de staking van het openbaar vervoer dinsdag op tijd op weg. © BSR Agency

KNVB: uitstellen play-offs niet mogelijk

Volgens de KNVB is het niet mogelijk de wedstrijden in de play-offs van komende dinsdag uit te stellen. Op de dag van de beslissende duels om een Europees ticket en promotie/degradatie is er een landelijke staking van het openbaar vervoer. De voetbalbond vreest dat het daardoor lastig kan zijn voor fans om de stadions te bereiken.

Uitstel is niet mogelijk. ,,Op 29 mei wordt de finale van de Europa League gespeeld, waardoor op het ongewenste tijdstip van 16.00 uur zou moeten worden afgetrapt”, zegt de KNVB. ,,Hemelvaartsdag was in veel gevallen voor de lokale autoriteiten geen optie. De play-offs kunnen niet nog later eindigen in verband met de in juni beginnende interlandperiode.”

De bond adviseert de supporters op tijd naar de stadions af te reizen.

  1. Maher: Natuurlijk is het lekker om tegen PSV te scoren

    Maher: Natuurlijk is het lekker om tegen PSV te scoren

    Adam Maher besliste de wedstrijd tussen FC Utrecht en PSV (3-0) zaterdag in de 82ste minuut met een fraai schot van afstand. Gevoelens van revanche had de middenvelder niet, zei hij in De Galgenwaard. ,,Natuurlijk is het lekker om tegen PSV te scoren, maar het is niet zo dat ik er extra op gebrand was. Ik heb daar hele mooie tijden meegemaakt en kampioenschappen beleefd", zei Maher. ,,Ik ben weggegaan in een mindere periode, maar dat is ook voetbal.”