Volledig scherm
De Kuip. © PRO SHOTS

KNVB verplaatst thuisduels Feyenoord naar zaterdag

UpdateDe thuiswedstrijden van Feyenoord tegen RKC Waalwijk en FC Utrecht zullen beide op een zaterdagavond gespeeld worden. De duels stonden oorspronkelijk op een zondagmiddag gepland, maar zijn door de KNVB verplaatst.

 Dat maakte de Rotterdamse club vandaag bekend.

De wedstrijd tegen RKC Waalwijk zal nu gespeeld worden op zaterdag 18 februari om 20.45 uur. Het duel met FC Utrecht verhuist van 11 maart naar 10 maart, aanvang eveneens 20.45 uur. De wedstrijd tussen FC Utrecht en FC Groningen is verplaatst van zondag 18 maart naar zaterdag 17 maart.

Wilco van Schaik, algemeen directeur van FC Utrecht, is niet blij met de beslissing van de KNVB. 'We accepteren dit niet', meldde hij op de website van zijn club.

'Zeker thuis willen onze supporters FC Utrecht op zondagmiddag 14.30 uur zien voetballen. Ik ben dan wel betrekkelijk nieuw in het betaalde voetbal, maar het is toch uiterst merkwaardig dat zonder enige ruggespraak een wedstrijd van onze club in ons eigen stadion zomaar even wordt verzet. Op deze manier kunnen we toch geen professioneel voetbalbedrijf runnen?'